Råd fra medpatienter

Her kan du læse gode råd fra medpatienter, som kan gøre din hverdag lidt lettere. Har du gode råd du ønsker at dele med andre, er du mere end velkommen til at sende dem til os.

Del dine gode råd

Har du gode råd, som vi andre kan have glæde af? Så vil det være dejligt om du vil sende det til Blæreforeningens formand Børge Tamsmark på mail: btamsmark@gmail.com

En medpatient anbefaler rejsekateter fra Coloplast, som hedder: SpeediCath nr. 28692.

Katetret kommer i en lukket beholder, som er ca. 19 cm i længden, hvor det ligger i en væske, der gør, at man ikke behøver glidemiddel. Man trækker katetret ud til fuld længde, når man tager det ud af emballagen, og efter brugen kan det skubbes sammen og tilbage i emballagen, som så kan smides i affaldsbeholderen. Grundet emballagen er det ikke sårbart som de almindelige katetre, og det fylder væsentlig mindre, samtidigt med at man ikke behøver noget ud over katetret. Man kan have det i tasken, uden det ødelægges eller vækker opsigt. Specielt på rejser er det meget fordelagtigt.


Godt råd vedr. urostomibandagen

En stomipatient anbefaler, at man med sin finger kører rundt i åbningen af urostomibandagen for at fjerne eventuelle skarpe kanter efter klipningen.


En medpatient anbefaler et ballonkateter af ren silikone

I de seneste 3-4 uger har jeg brugt et ballonkateter af ren silikone. Det samme kateteret bruges en uge, hver gang jeg har brugt kateteret, skylles det ud- og indvendigt i koldt vand, aftørres med et stykke papir og lægges i en pose (f.eks. frysepose) til næste gang. Jeg tømmer pouchen fem gange i døgnet. Hvis jeg opholder mig et sted, hvor det ikke er praktisk at skylle kateteret efter brug, bruger jeg et engangskateter.

Ballon kateteret er fra Unomedical og har REF MM41151805, andre tilsvarende fabrikater kan sikkert være lige så gode.

Det har været min oplevelse, at indføring med dette meget bløde kateter i 9 ud af 10 tilfælde går betydeligt lettere end med det sædvanlige engangskateter, hvilket også reducerer de hævelser, der ellers kan opstå i pouchen, når et stivere kateter mases ind. Det har ikke været nogen form for negative bivirkninger.

Som et lille plus ud over den lettere indføring, er det vel også fint kun at bruge 1 kateter på 1 uge i stedet for 35.

 
Besøg cancer.dk

 

Du kan læse dybdegående og opdateret information om blærekræft, behandling og statistik på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.


Læs om blærekræft på cancer.dk

 

Besøg cancer.dk