Artikler

Sæt dit liv i bevægelse

August, 2016

REHPA har et tilbud målrettet til dig, som er ramt af kræft og har brug for hjælp til at komme igang med fysisk aktivitet

Læs om tilbuddet


Highlights fra rundbordssamtale på Folkemødet på Bornholm

August, 2016

Blærekræftforeningens deltagelse i Folkemødet på Bornholm resulterede bl.a. i en række forslag til at få løst de udfordringer, der er i forbindelse med kræftopfølgningsprogrammerne.

Læs highlights fra rundbordssamtale


Information vedrørende Kræftplan IV

8. juli 2016

Danske Kræftpatientforeninger har lagt sine ønsker til en kommende Kræftplan IV frem i rapporten ”Patienternes Kræftplan".

Man lytter til Danske Kræftpatientforeninger

Patienternes Kræftplan - Ønsker til Kræftplan IV udarbejdet af Danske Kræftpatientforeninger


Præsentation fra erfa-mødet i Aalborg om behandling af blærekræft med kemo og immunterapi

Aalborg, 7. juni 2016

På erfa-mødet fortalte Andreas Carus om behandling af blærekræft med kemo og immunterapi.

Hent præsentationen



Mere fokus på den enkeltes behov i ny form for opfølgning efter kræft

Danske Regioner, maj 2015

Sammen med Sundhedsstyrelsen har vi nu i regionerne og sammen med fagfolkene i fællesskab ændret de tidligere kontroller til ny form for opfølgning, hvor der er mere fokus på den enkeltes behov. Bemærk for blærekræft vil der tidligst ske en implementering fra 1. marts 2016.

Læs hele artiklen


Patientinvolvering i eget sygdomsforløb

Referat af sundhedsfagligt centerrådsmøde, Skejby, 25. februar 2015

Emnet var patientinvolvering i eget sygdomsforløb, og hvordan man bedst når målet. Der var indbudt 3 patienter (nyre, tarm og blære) til at sidde i panelet og svare på spørgsmål fra salen.

Læs hele referatet


Opfølgningsprogram for blærekræft

Sundhedsstyrelsen, februar 2015

Sundhedsstyrelsen og regionerne har sammen nytænkt opfølgningen efter kræftbehandling. Fremover vil der ikke længere være tale om rutinemæssige kontroller med faste intervaller, men om individuelt tilrettelagte opfølgningsprogrammer.

Hent opfølgningsprogrammet for blærekræft


Rejsningsproblemer efter operation for blærekræft

Referat af erfa-møde i Aalborg, 26. februar 2015

Emnet var mænds rejsningsproblemer efter operation for blærekræft, og det var en særdeles veloplagt Knud Fabrin, der kom godt og grundigt omkring emnet.

Læs hele referatet



Lidt information fra bestyrelsen i Blærekræftforeningen Jylland

Af bestyrelsen i Jylland

Bestyrelsen i Blærekræftforeningen i Jylland har i januar 2015 holdt årets første bestyrelsesmøde, som samtidig var et strategi- og planlægningsmøde, hvor der blev lagt planer for det kommende år.

Læs bestyrelsens informationsbrev

Artikler

Brev til regionsrådsformand Bent Hansen

Blærekræftforeningen, 6. januar 2015

Blærekræftforeningens formand Børge Tamsmark skriver i et brev til Bent Hansen, at Blærekræftforeningen ønsker, at en større del af patienter med blærekræft kommer i behandling inden for den tid lægerne anbefaler.

Læs hele brevet

Læs svaret fra Bent Hansen


Kunstige urinblærer skal hjælpe 400 millioner mennesker

DTU, 15. december 2014

En kunstigt fremstillet urinblære vil i fremtiden kunne hjælpe 400 millioner mennesker, der lider af sygdomme i urinblæren. Postdoc Fatemeh Ajallouiena fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget en talentpris fra Det Frie Forskningsråds initiativ Sapere Aude til et projekt, hvor hun vil udvikle en ny teknik til at fremstille de kunstige urinblærer.

Læs hele artiklen


Oplevelser fra seminaret i Middelfart

Af Ninna og Hans

Vi kommer langt nede fra Sønderjylland, og det var første gang, vi var med til et arrangement for Blæreforeningen. Seminar i Middelfart.

Vi ankom til hotellet, ca 8:45 om lørdagen. Det var kaffe og rundstykker fra kl. 9:00 til 10:00. Vi fandt da også ud af (selv om vi er Sønderjyder), hvor/og i hvilket lokale vi skulle spise morgenmad. Vi sætter os selvfølgelig ved et bord, som vist nok de første, uden at vide hvad skal der nu skal ske ! Efterhånden dukker der flere/mange op, de hilser på hinanden, giver knus og kram til hinanden og sætter sig ved bordene. Det var selvfølgelig dejligt at se, men vores tanker var, at den "familie" kommer vi aldrig i nærheden af.

Disse tanker, må vi så sande var fuldstændig hen i vejret.

Læs hele Ninnas og Hans' indlæg


Udbytterigt møde i Randers

Af John Redlef

Den jyske afdeling af blæreforeningen afholdt d. 3. 3. 2014 et informationsmøde i Sundhedshuset i Randers, hvor de to kontinenssygeplejersker Helle Skøtt og Helle Frank havde stillet sig til rådighed, for at fortælle om hvorledes man har grebet behandlingen af personer med vandladningsproblemer an i Randers.

Læs hele tilbageblikket


Inkontinens behandling i Randers

Af Johan Blem Larsen og Jens Conrad

Landets 98 kommuner bruger til sammen omkring 190 millioner kroner årligt på bleer til ældre. Men det tal kan bringes ned, viser erfaringer fra Randers kommune. Kommunen har brugt penge på at ansætte tre såkaldte kontinenssygeplejersker, som uddanner social- og sundhedsmedarbejdere og samtidig træner ældre med henblik på at smide bleen.

Læs hele artiklen


Formandens ord efter medlemsseminaret d. 28.-29. oktober

Af Børge Tamsmark

Allerførst tak for sidst. Håber I alle kom godt hjem og fik nydt resten søndagen og den skønne sensommer i vante omgivelser.

Tak for evalueringsskemaerne som indeholder endog mange positive udsagn om seminaret og bestyrelsen har ved gennemlæsning fået ny energi og inspiration til at gå videre med arbejdet for at opfylde foreningens mål.

Læs hele formandens brev


Kikkertundersøgelse af blæren

1.700 danskere får hvert år konstateret blærekræft. Med gode chancer for behandling er det en sygdom, som mange lever med i mange år. Læs om hvordan en kikkertundersøgelse af blæren foregår.

Læs om cystoskopi


Reaktioner fra medlemsseminaret d. 28.-29. oktober

Af Lissy Würtz

Hej alle!

Jeg vil gerne dele min oplevelse her i weekenden med alle i Blæreforeningen, ved at sende denne mail.
Jeg sidder her dagen derpå d. 30.09.2013 efter et ophold på Hotel Park i Middelfart, hvor Blæreforeningen havde inviteret til weekend seminar for medlemmer. Hold da op..... det siger vi her i Jylland, når noget er fantastisk godt!!! Jeg vil lige sige, har kun oplevet turen som meget positiv ....så er I advaret!!

Læs hele Lissys oplæg


Åbent brev til Sundhedsministeren og Regionsformanden

1. juni 2013 rettede Blæreforeningens formand Børge Tamsmark henvendelse til Astrid Kragh og Bent Hansen.

Læs det åbne brev


Ny behandling for blærekræft i Aarhus

Videnskab.dk 6. december 2012

Den 6. december 2012 blev den første patient i Skandinavien behandlet med en ny teknik kaldet adaptiv strålebehandling. Patienten er en mand på 75 år, som er i behandling for blærekræft. Med den nye teknik er det muligt at tilpasse hans daglige strålebehandlinger efter kræftknudens aktuelle form og placering.

Læs artiklen behandling af blærekræft



Kræft rammer mange mænd på seksualiteten

Kræftens Bekæmpelse 8. juni 2011

Det er ikke noget, der tales særlig højt om, men for en del mænd er kræft ensbetydende med rejsningsbesvær. Det gælder både patienter med prostatakræft, blærekræft og endetarmskræft, som er nogle af de største kræftsygdomme blandt mænd. I en ny film på cancer.dk fortæller seks mænd med prostatakræft om, hvordan de håndterer deres ændrede seksualitet.

Læs artikel

Se video


Blærekræft opdages for sent

Læs oplevelse med for sen diagnosticering:

For sen diagnosticering (pdf)

Pressemeddelelse fra Blæreforeningen:

Blærekræft opdages for sent (pdf)


Kikkertundersøgelse af blæren

1.700 danskere får hvert år konstateret blærekræft. Med gode chancer for behandling er det en sygdom, som mange lever med i mange år. Ny film på cancer.dk viser, hvordan en kikkertundersøgelse af blæren foregår.

Læs hele artiklen

 
Besøg cancer.dk

 

Du kan læse dybdegående og opdateret information om blærekræft, behandling og statistik på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.


Læs om blærekræft på cancer.dk

 

Besøg cancer.dk